Een pilaar is een onmisbaar accessoire in ieder interieur. Niet alleen omdat het een mooi accessoire is, maar een pilaar is ook bijzonder praktisch. Pilaren kun je heel veelzijdig toepassen. Heb je eenmaal het nut ontdekt van pilaren, dan wil je ze overal voor gebruiken.

Overweeg je om één of meerdere pilaren te kopen, laat je dan inspireren door dit artikel. We belichten meerdere toepassingen van de pilaren. Op sokkelfabriek.nl kun je pilaren kopen in verschillende maten, kleuren en afwerkingen. Wil je net iets anders, dan maken we jouw pilaar op maat in onze fabriek. Hoe ziet jouw perfecte pilaar er uit?

Bekijk de pilaren

10 toepassingen van pilaren in de woonkamer

Pilaren, je ziet ze veel in winkels of galeries, waarbij ze als vitrine bijzondere voorwerpen tonen. Veel pilaren worden gekocht door retailers. Maar juist ook in de woonkamer, of in andere ruimten in huis, kunnen pilaren waardevolle toepassingen hebben.

Pilaar voor vaas met zijdebloemen

Een van onze favorieten. Pilaren kunnen op zichzelf al mooie decoratieve objecten zijn. Maar een pilaar met een prachtige vaas met zijdebloemen is echt een decoratief hoogstandje.

Pilaar als plantentafel

Herken je dat? Je hebt mooie planten die te groot zijn om in een bloempot op de kast te zetten, maar niet groot genoeg zijn om zonder verhoging op de grond te zetten. Een pilaar is dan de perfecte verhoging die oplossing biedt. Door pilaren van verschillende hoogtes met elkaar te combineren, kun je een mooie symbiose creëren van planten van verschillende groottes.

Pilaar voor windlichten of kaarsen

Een pilaar kan perfect dienen als verhoging om windlichten of kaarsen op te zetten. Wat dacht je van 2 pilaren naast de bank met mooie windlichten? Of enkele pilaren van verschillende hoogtes met verschillende kaarsen? Reken maar dat het een warme sfeer geeft in huis.

Sfeerverlichting op pilaren

Dat wat je met windlichten kunt creëren, kun je ook met sfeerverlichting creëren. Plaats mooie designlampen op pilaren en geef ze strategische plekken in huis. De voordelen van sfeerverlichting met pilaren zijn dat je ze makkelijk een andere plek kunt geven en natuurlijk zijn ze minder kwetsbaar dan windlichten of kaarsen.

Wil je overigens pilaren bestellen voor sfeerverlichting of andere voorwerpen met snoertjes? Geef het aan bij je bestelling, dan frezen we er een opening in. Zo zijn geen snoeren zichtbaar en werk je het stekkerblok prima weg in de pilaar.

Een mooi beeld in de spotlight zetten

Een prachtig beeldhouwwerk, een mooi boeddhabeeld of ander beeld, dat komt pas echt tot zijn recht op een pilaar. Je kunt de pilaar bestellen op de hoogte waarop het beeld het beste tot zijn recht komt in de ruimte. Met een mooie neutrale pilaar, zoals een witte of zwarte pilaar, gaan onherroepelijk alle aandacht uit naar het mooie beeld.

Pilaar voor urn en gedenkplek

Misschien een toepassing die je niet direct in gedachten had: een pilaar gebruiken als bijzonder plekje om een dierbare te gedenken. Plaats de pilaar op een mooi plekje en stal er de urn met de as van een overleden dierbare er op uit. Plaats er mooie kaarsjes en foto's bij en je hebt een ultiem plekje gecreëerd om iemand te herdenken. Of misschien is het wel jouw trouwe viervoeter die je graag bij je houdt?

Pilaar met vitrine voor mooie sieraden

Ben je trots op jouw collectie horloges of andere sieraden? Heb je fantastische sets die je niet graag in een ladekast wegstopt, maar ook wilt kunnen zien als je de sieraden niet draagt? Op een pilaar komen ze goed tot hun recht. In onze webshop vind je ook pilaren met een glazen vitrine erop. Zo blijven ze ook nog eens stofvrij.

De plek voor pronkstukken van verzamelaars

Ben jij een echte verzamelaar? Op een pilaar kun je jouw favoriete voorwerpen tentoonstellen. Een antieke klok, gedetailleerde modelauto's of stolpen met vlinders en andere curiosa. Op een pilaar komen ze tot hun recht.

Pilaar als bijzettafel

Een pilaar is bijzonder handig. Je kunt er zoveel mooie en waardevolle dingen op stallen. In de praktijk zien we dat de pilaren ook gewoon veel gebruikt worden als leuke bijzettafels. Drie pilaren in de vorm van hexagons is verschillende hoogtes en kleuren bijvoorbeeld. Uniek, speels én praktisch. Want niet alleen kun je de afstandsbediening er op kwijt, ook als er visite komt kun je de verschillende pilaren splitsen en als verschillende bijzettafeltjes gebruiken.

Een niet-te-missen dagelijkse portie fruit

Ben jij iemand die niet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit uit de schijf van vijf komt? Zet een pilaar op een plek waar je vaak komt en zet er een mooi gevulde fruitschaal op. Wat dacht je van een prachtige aardewerk fruitschaal, beschilderd door een kunstenaar, mét het lekkerste fruit. Zo creëer je een echte blikvanger en zul je het fruit zeker weten niet vergeten.

Verschillende soorten pilaren kopen

We hebben 10 verschillende toepassingen voor je uitgelicht. De mogelijkheden zijn eindeloos. Net als het design van de pilaren.

Bij Sokkelfabriek.nl kies je de pilaar die bij je past. Wij heten niet voor niets Sokkelfabriek. De pilaren (ook wel sokkels), worden gemaakt in onze eigen fabriek. Wil jij net iets anders dan op deze website staat? Geen probleem, de vakmannen uit de sokkelfabriek maken het voor je.

Kies gerust:

Laat je inspireren op deze website en bekijk:

Laat je inspireren op deze website en bekijk:

Weet je al precies welke pilaar jij wilt kopen?

Koop dan je pilaar via de website. Bekijk of jouw gewenste pilaar in ons standaard assortiment zit. Wil je iets anders, geef dan je wensen aan. Wij zorgen ervoor dat de pilaar van jouw keuze binnenkort jouw pronkstuk is.

Eigen ontwerp pilaar kopen

Wij worden beoordeeld met een 9.2

Product is toegevoegd aan de winkelwagen

U kunt nu verder winkelen of direct door naar de betaling.

Er is iets fout gegaan

Probeer het opnieuw. Bij herhalende problemen, neem contact op via onze klantenservice.